Zanimivo

Zakaj si omisliti prenosen solarni polnilnik?

Prenosen solarni polnilnik

Ste ljubitelj narave, radi hodite na izlete in v hribe, se brez težav odklopite od modernega sveta? Zagotovo ste vsaj na nekaj odgovorili pritrdilno, a vendarle lahko v teh trenutkih pogrešate malenkost modernega. Denimo nekaj električnega toka, npr. za polnjenje baterij v svetilkah in mobilnih telefonih.

Tudi kaj drugega pride v poštev, a kaj ko v naravi ni električnih vtičnic. Rešitev za to so solarni polnilniki, ki so lahko vedno z vami, na vsaki poti – ne glede na to, kam se odpravite. Če ste mnenja, da so tovrstni polnilniki prešibki, imejte v mislih, da je tehnologija na tem področju močno napredovala.

S solarnim polnilnikom do brezplačne energije

Solarni polnilniki so dejansko povezava do brezplačne električne energije. Sonce je nad nami in nam nudi svojo energijo, ki jo nato solarni polnilniki pretvorijo v električno. Včasih so bile izgube med pretvorbo velike, danes pa temu ni več tako.

Solarni polnilnik EcoFlow 110W

Solarni polnilnik EcoFlow 110W – GoSport.si – Pogla d.o.o.

Precej več električne energije lahko pridobimo na ta način in to celo v nekoliko bolj oblačnem vremenu. Na voljo so najrazličnejši modeli različnih kapacitet in velikosti. Odvisno od tega, kaj si od njih želite, a prav vsi bodo svojo nalogo opravili brez težav. Omislite si lahko tudi zares velike polnilnike ali tako majhne, da jih preprosto pospravite v torbico.

Precej več energije kot nekoč

Vsem so dobro znani različni kalkulatorji in manjše digitalne napravice, ki so nekoč delovale s pomočjo sončne energije. A tudi pri teh je šlo bolj za silo in so odpovedale, ko je bilo vreme oblačno. Danes je izdelava solarnih celic tako napredovala, da nam ponujajo mnogo več.

Izkoriščanje energije sonca na plaži

Izkoriščanje energije sonca na plaži – s solarnim polnilnikom!

Na ta način lahko polnimo mobilni telefon, prenosni računalnik in še kaj bi se našlo. Še ena izmed boljših idej je, da si preko dneva napolnimo prenosen hranilnik električne energije, s katerim lahko električne naprave polnimo in jih uporabljamo tudi ponoči.

Cenovno ugodni

Morda pri kom obstaja zadržek, da je omenjena tehnologija super, a da so naprave enostavno predrage, da bi se izplačalo. Najprej velja zapisati, da solarni polnilniki nikakor niso dragi, saj si jih lahko danes privošči pravzaprav vsak. Kot drugo pa dodajmo, da gre za opremo, ki nam ponuja električni tok tam, kjer do njega ne moremo.

Solarni polnilnik Sandberg 13W 2xUSB

Solarni polnilnik Sandberg 13W 2xUSB – GoSport.si – Pogla d.o.o.

Torej je vsekakor odlična alternativa za daljši izlet, potovanje ali dopust, kjer niste prepričani, da boste na vsakem koraku deležni možnosti polnjenja vaših naprav. Pred nakupom bodite pozorni na moč posamezne naprave in povprašajte prodajalca na prodajnem mestu o tem, kakšen solarni polnilnik bi potrebovali glede na svoje potrebe.

O nas

Ekoprodukt.si

Na spletnem portalu Ekoprodukt.si boste izvedeli vse, kar vas sploh lahko zanima o zdravju, lepoti, osebnih odnosih, poslu, internetu in mnogih drugih tematikah.