Zanimivo

Kako zmagati v pokru?

Poker

Poker je ena tistih iger s kartami, pri kateri je poleg sreče potrebno imeti še ogromno znanja z različnih področij. Eno je, katere karte igralec prejme na začetku igre, nekaj povsem drugega pa, kako potem z njimi odigra. Ni nujno, da za mizo zmaga vedno tisti, ki v rokah drži najboljše karte. Velikokrat sploh ni tako.

Končni zmagovalec za mizo, kjer se igra poker, je nekdo, ki do potankosti obvlada pravila igre in zna dobro brati nasprotnika oziroma oceniti njegovo vedenje. V nadaljevanju se bomo nekoliko natančneje posvetili temu segmentu igre in vam skušali razložiti, kako postati pravi poker zmagovalec.

Slabe karte? Ni problema!

Recimo, da ste pri deljenju prejeli precej slabe karte, ki bi jih največkrat vrgli proč. A počasi. Če sedite na mestu, kjer ste sodelovanje v tej igri že plačali, spremljajte, kaj bodo storili ostali igralci za mizo. Če ne bo prišlo do kakšnega večjega višanja, ostanite v igri.

Že ob prvih treh kartah, ki bodo pristale na mizi, se vam lahko nasmehne sreča in prejmete kakšen zanimiv par, morda zametek lestvice ali pa povsem nepričakovan tris. V tem primeru tudi 333 ni več videti slabo. Vsekakor pa ne vztrajajte v nedogled, še posebej takrat ne, ko bodo stave ves čas rasle, vi pa v roki in na mizi še vedno ne boste imeli ničesar oprijemljivega.

Preberite nasprotnike

V prvi igri vam to verjetno še ne bo uspelo, kasneje pa boste hitro lahko opazili, da se vsak igralec na določene situacije odziva drugače. Nekdo se ob dobrih kartah namuzne, spet drugi igra nesrečneža, da bi pretental nasprotnike. Kdo so in kaj počnejo, boste najlažje ugotovili potem, ko bodo morali pokazati karte.

Takrat se spomnite, s kakšnimi znaki so izdajali svojo kombinacijo. Še ena posebnost so igralci, ki menijo, da obvladajo tako imenovani pokerface. To pomeni, da se niti zganejo ne, njihove oči strmijo prednje, ustnice pa so pri miru kot pri kipu. A tudi ti se lahko izdajo. Opazujte utripanje vratne žile, morda pričnejo hitreje goltati slino ali pa se izdajo na kakšen drugačen način.

Učite se

Na voljo je zares veliko različne literature na temo pokra. Vsekakor si preberite tisto, ki govori o pravilih igre, kombinacijah in o tem, kako igrati s katere pozicije. Ni namreč vseeno, ali ste delilec, morda igrate z gumba, za njim ali neposredno pred njim. V teh primerih bodo vaše poteze precej drugačne ne glede na karte, ki jih boste imeli v roki. Prav tako se boste na ta način naučili, kdaj je dobro blefirati in kdaj ne.

Če menite, da vas na spletu ne morejo »prebrati«, se motite. Izdate se z načinom igre, s svojo pasivnostjo ali agresivnostjo, tisti pravi igralci pokra pa lahko glede na vaše igre kaj hitro ugotovijo, kako daleč seže vaše znanje pokra in ali ste imeli v nekaterih primerih zgolj srečo.

Pa še en nasvet. Pri pokru nikoli ne vpletajte svojih čustev. Ne jeze ne veselja. Če ste izgubili zato, ker je nekdo odigral povsem na pamet in z zadnjo karto premagal vašo kombinacijo, naj vas to nikar ne ujezi. Raje si zapomnite, da bo to verjetno še počel in takšno ravnanje se na dolgi rok vsekakor ne bo izplačalo.

O nas

Ekoprodukt.si

Na spletnem portalu Ekoprodukt.si boste izvedeli vse, kar vas sploh lahko zanima o zdravju, lepoti, osebnih odnosih, poslu, internetu in mnogih drugih tematikah.