Odnosi in partnerstvo

Ko se zatakne pri spolnosti …

Slaba spolnost

Ljudje so sila čustvena in erotično naravnana bitja. Mar nam je za estetiko in ves čas smo v iskanju čim lepših trenutkov v življenju. Večino teh najdemo s pomočjo ljubezni in partnerja, ki nam je blizu. Zaljubljenost, preživljanje skupnega časa, načrtovanje prihodnosti in ustvarjanje družine.

Vse to imamo »zapečeno« v svoj DNK in narava na ta način poskrbi, da vse teče, kot mora. Kaj pa, ko se določene stvari izjalovijo ali ko pride do sprememb, na katere nismo pomislili? Ena teh se še prepogosto pojavlja in močno vpliva na medosebne odnose.

Po rojstvu otroka njej ni več do spolnosti

Strah in trepet vsakega moškega, a brez skrbi, tudi žensk. Spolnost je nekaj lepega, čudovitega, ki druži dve osebi, ki si želita drug drugega. Par, ki v teh trenutkih resnično uživa in pride do točke, ko se prične njuno skupno življenje, seveda načrtuje tudi družino. A kaj, ko se po rojstvu otroka nekatere stvari močno spremenijo.

Veliko partnerjev se znajde na točki, ko njihovo spolno življenje nikakor ni več enako kot prej. Nekateri ostanejo celo povsem brez teh intimnih trenutkov s svojim partnerjem. Pa ne gre za izgubo ljubezni ali privlačnosti. Enostavno pride do nekega »klika« v njeni glavi in videti je, da rešitve ni več.

Ženski in moški vidik

Ženska globoko v sebi čuti in se zaveda, da je to idealen scenarij za težave v partnerskem odnosu, a enostavno ne čuti potrebe po spolnosti, čeprav ima svojega partnerja še vedno neizmerno rada. Težko se je soočiti s to resnico, še težje pa je o njej odkrito spregovoriti.

Moški vidik je največkrat nekoliko drugačen. Nekateri moški za ta novonastali položaj v svojem življenju krivijo prihod otroka, ki je nenadoma številka 1 v njenem življenju, in ne več on. Otrok je številka 1 pravzaprav za oba, a on si intime še želi, ona ne več. Od tod povod za razna sumničenja, teorije zarote in žal tudi prepire.

Reševanje nastale situacije

Vsekakor se je potrebno najprej usesti za mizo in se odkrito pogovoriti. Čeprav je še tako težko spraviti iz sebe te intimne reči, pa je zelo pomembno, da se oba iskreno pogovorita. Siljenje v spolnost z ene ali druge strani ne sme biti opcija. Spolnosti si morata želeti oba, sicer bo rezultat na koncu poguben za oba in njuno razmerje.

Če sama ne najdeta rešitve, je dobro obiskati strokovnega svetovalca, ki se je srečal že z nič koliko podobnimi primeri. Kar težko bi verjeli, kako velikokrat so uspešni pri tovrstnem svetovanju. Pari poročajo o popolni spremembi njihovega dotedanjega stanja in ponovnega odpiranja drug drugemu.

Pojdita kdaj od doma

Uredita varstvo za otroka in se odpravita na kakšen dvodnevni izlet, morda vikend nekje proč od doma. Poiščita v sebi znova tiste mladostniške občutke, ko sta se šele spoznavala, se zapeljevala in prebirala signale z obraza, iz kretenj rok in besed.

Storita to večkrat. V resnici naj postane to vajina stalnica in presenečena bosta nad občutki, ki se bodo ponovno prikradli med vaju. Prijetni spomini na preteklost utegnejo znova ustvariti iskrico med vama in zanetiti plamen ljubezni, ki bo gorel še močneje kot kdaj koli prej.

O nas

Ekoprodukt.si

Na spletnem portalu Ekoprodukt.si boste izvedeli vse, kar vas sploh lahko zanima o zdravju, lepoti, osebnih odnosih, poslu, internetu in mnogih drugih tematikah.