Odnosi in partnerstvo

Razbijte monotonost v partnerskem odnosu

Monotonost v odnosu

Ko opazite, da se v vašem odnosu s partnerjem pojavljajo drobcene razpoke, morda manjši prepiri in negodovanje, je čas za ukrepanje. Saj veste, kako pravijo: “Bolje preprečiti, kot zdraviti.” In v tem primeru ni nič drugače. Večina ljudi na ta drobna razhajanja gleda na način »eh, saj bo minilo,« pa se žal največkrat pripeti, da zadeve eskalirajo v večje prepire in razhajanja.

Ampak kako uspešno zdraviti te prve simptome v partnerskem odnosu, ko se pojavijo? Obstaja več načinov in prav nobeden od teh ne bo razočaral, če se boste le pravilno lotili reševanja nastale situacije. V naslednjih vrsticah vam ponujamo nekaj preverjenih rešitev.

Vzemita si čas zase

Če živita sama, to ne bi smela biti težava. Uskladita svoji službi in si rezervirajta dopust za čas, ki ga bosta preživela skupaj nekje drugje, stran od doma. Sploh ni treba daleč. Slovenija ponuja neskončno prelepih kotičkov, ki na človeka vplivajo izjemno sproščujoče.

Četudi imata morda otroka, uredita varstvo, poprosita svoje starše, ki bodo z veseljem ponudili domek svojemu vnučku ali vnukinji za nekaj dni. Saj vemo, da je otrokom pri babici in dedku vedno najlepše. Pojdita nekam, kjer bosta uživala oba. Če vama je všeč pohodništvo, pojdita za vikend v hribe. Obkrožena z lepotami narave se bosta vajini srci znova povezali in duši bosta prepolni lepih občutkov in pozitivne energije.

Delita si hobije

Še en način za razbijanje napetosti doma je, če partnerja delita svoje hobije. Denimo, idealno je, če oba igrata tenis ali rada tečeta, kolesarita in podobno. Precej drugače je, če eden od partnerjev hodi na rekreacijo s svojimi prijatelji ali pa (vsaj občasno) s svojim partnerjem.

Skupni hobiji

Partnerja lahko razbijeta monotonost tudi, če delita svoje hobije.

Ob tem se bosta preznojila, se hudovala drug na drugega, a tudi pošteno nasmejala in se povezala. Po vadbi bosta sproščeno sedla za mizo v lokalu in skupaj spila priljubljeno osvežilno pijačo, poklepetala in delila izkušnje, ki sta jih pridobila v pretekli urici ali dveh. Doma bo takoj čutiti neko dodatno sproščenost in povezanost.

Podelite kakšen kompliment

Kdaj ste na račun svojega partnerja izrekli pohvalo? Morda se ukvarja s kakšnim hobijem, je umetniško naravnan ali pa zgolj kaj pametnega pove. Pohvalite ga. Dajte mu vedeti, da ga slišite in niste tam zgolj za okras. Pohvalite njegovo novo oblačilo ali modni dodatek.

Ljudje imamo radi komplimente, a morajo biti izrečeni ob pravem trenutku in na pravem mestu. Komplimenti, ki se trosijo brez občutka, naredijo več slabega kot dobrega. Pretirano hvaljenje druga stran občuti kot občutek krivde na strani partnerja, kar povzroči sume namesto pozitivnih učinkov.

Povejte mu, da ga imate radi

Tako malo je potrebno, da je človek srečen. Zgolj droben nasmešek, roka okoli pasu, nepričakovan poljub na lice, pa so lahko občutki precej drugačni kot sicer. Pozitivno naravnan človek da od sebe precej več kot v nasprotnem primeru. Šepnite partnerju na uho, da ga imate radi.

Izraz na njegovem obrazu bo neprecenljiv. Tako malo truda, pa tak učinek. Ne pozabite, da živita skupaj, ker sta se tako odločila, in ne zato, ker bi morala. Nadaljujta svojo ljubezensko in skupno pot z zavedanjem, da je življenje v dvoje lepše. Najlepše pa je, če ga preživljamo z osebo, ki jo imamo radi.

O nas

Ekoprodukt.si

Na spletnem portalu Ekoprodukt.si boste izvedeli vse, kar vas sploh lahko zanima o zdravju, lepoti, osebnih odnosih, poslu, internetu in mnogih drugih tematikah.