Odnosi in partnerstvo

Zmenek na internetu: zakaj pa ne?

Zmenek na internetu

Ste samski in ste se odločili svojo ljubezen poiskati prek spleta? Odlična odločitev, v nadaljevanju pa vse o tem, zakaj je temu tako in zakaj ne velja več, da nam v virtualnem svetu ni iskati ljubezni. Če je nekoč veljalo, da moraš človeka videti v živo, da bi te očaral, je internet določene stvari postavil na glavo.

Seveda gre za spletne zmenke, ki v zadnjih letih skrbijo, da se na ta način spoznava vse več ljudi in tudi najde svojo ljubezen in partnerja, s katerim nato delita vse srečne trenutke. A spoznavanje je nekaj, zmenek pa seveda nekaj povsem drugega.

Kako naj poteka spoznavanje prek spleta?

Najprej je potrebno izbrati ustrezen servis. Takšnega, ki za svoje uporabnike skrbi s kvalitetno podporo in poskrbi tudi za prijetno uporabo spletne strani. Vsekakor pa je najbolje dati prednost domačim spletnim aplikacijam, kot je denimo ona-on.com, kjer je na voljo ogromno samskih, ki jih zanimajo zmenki.

Spoznavanje prek spleta

Spoznavanje prek spleta je danes nekaj povsem običajnega.

Potem je na vrsti ustvarjanje lastnega profila. Pri tem si jo dobro vzeti čas, izbrati vse tiste filtre, ki nas najbolje opišejo, in poskrbeti tudi za kvalitetne fotografije, na katerih naj bo dobro viden obraz brez sončnih očal in pretiranih digitalnih popravkov.

Komunikacija

Ko je profil enkrat urejen in smo zadovoljni z njim, sledi pregled drugih profilov in komunikacija. Ta je lahko enosmerna ali dvosmerna. Enosmerna v tem smislu, da nas nekdo všečka, pošlje prošnjo ali pa napiše sporočilo, mi pa ne odgovorimo. Seveda se lahko pripeti tudi obratno.

Nekateri profili imajo v tem pogledu takšno gnečo, da na vse niti ne uspejo odgovoriti, je pa seveda na mestu in kulturno, da se odgovori, pa čeravno se nam oseba ne zdi primerna za nas. Komunikacija mora vedno potekati v spoštljivem tonu.

Všeč sva si, kaj pa sedaj?

Najlepši trenutek spletnih zmenkov je tisti, ko sta si dva všeč. Naslednji korak je vzpostavitev komunikacije oziroma spletnega klepeta. V resnici lahko rečemo, da gre za zmenek na internetu, saj se tudi v živo najprej samo pogovarjamo ob dobri kavi.

Všečkanje osebe na portalu za zmenke

Od všečkanje osebe v spletni aplikaciji do zmenka v živo.

A virtualni zmenek vendarle poteka na nekoliko drugačen način kot tisti v živo. Simpatiji si namreč ne zreta v oči in ne moreta prebrati drobnih reakcij in gest na določene besede. In še ena pomembna razlika. Virtualni zmenki lahko potekajo z več uporabniki naenkrat. Pazite, da vas konkurenti ne prehitijo.

Kdaj na zmenek v živo?

Raziskovalci platform za samske in njihovega življenja so ugotovili, da pri spoznavanju prek spleta obstaja neka meja, ki določa, ali smo nekomu všeč ali pa nas ima bolj za prijatelja. Znano je namreč, da je predolgo virtualno druženje obsojeno na neuspeh, kar se prave ljubezni tiče.

Še pravi čas je potrebno pobegniti iz cone udobja in anonimnosti spleta ter zmenek prestaviti v živo na štiri oči. In kdaj to storiti? Najboljši odgovor bi bil, da prisluhnete srcu in notranjemu občutku. Povabilo na zmenek po nekaj stavkih je vsekakor preuranjen in sogovornika prej prestraši kot pritegne. A ko enkrat začutite, da komunikacija teče že lepo teče, se redno smejita in delita podobne misli, bo čas za naslednji korak.

O nas

Ekoprodukt.si

Na spletnem portalu Ekoprodukt.si boste izvedeli vse, kar vas sploh lahko zanima o zdravju, lepoti, osebnih odnosih, poslu, internetu in mnogih drugih tematikah.