Lepota in zdravje

Kako izbrati primeren poročni nakit?

Kako izbrati poročni nakit?

Ko se pogovarjamo o poroki, je nekaj popolnoma in kristalno jasno. Tu ni heca! Pa naj gre za izbiro poročne obleke, čevljev, cvetja, načrtovanja dogodka in vsekakor tudi nakita. Izbira poročnega nakita sodi v sam vrh prioritet vsake neveste. Je pa optimalna izbira odvisna od kar nekaj drugih detajlov, ki so pomembni, preden vstopimo v zlatarno ali draguljarno.

Če je kdo na hitro pomislil, da je poročni nakit zgolj poročni prstan, potem je bolje, da se ugrizne v jezik. Nevesta tega ne mara slišati, še posebej zato ne, ker želi z nakitom še dodatno poudariti svojo osebnost in prisotnost na tem veličastnem dogodku.

Uskladitev s poročno obleko

Za optimalno izbiro poročnega nakita je potrebno vedeti, kakšna bo poročna obleka. Prav tako je potrebno upoštevati želje neveste, a kar se nakita tiče, je nekaj jasno. Od prstanov bo ta dan na roki le eden, je pa nakit seveda dobrodošel še marsikje drugje.

Vsekakor tu mislimo na ogrlice, ki vedno znova sijajno poudarijo nevestin prihod pred oltar. Oblika ogrlic za nevesto je lahko precej različna od ene do druge neveste. Nekatere imajo rade nekoliko bolj tenkočuten nakit, druge pa morda sijoč in bogat. S pravo izbiro ogrlice in obeska se lahko čudovito poudari tudi nevestin dekolte, kar pa je znova odvisno od izbire poročne obleke.

Kaj pa poročni uhani?

Seveda so uhani praktično obvezen del poročnega nakita. Izbira le teh pa, poleg ujemanja s poročno obleko in karakterjem neveste, sloni še na nekaj drugih detajlih. Eden teh je prav gotovo pričeska neveste. Prav nič ne bi naredili s tem, če bi lepe uhane prekrili lasje.

Poročni uhani

Pazite, da lepih poročnih uhanov ne prekrijete s poročno pričesko.

Prav zato strokovnjaki največkrat predlagajo viseče uhane iz perlic, ki se med sprehodom do oltarja magično lesketajo v soju luči in bliskavic. Uhani poudarijo tudi nevestin nasmeh in njen celoten obraz. Prav oblika obraza pa je še eden tistih detajlov, ki odločajo o tem kakšne poročne uhane izbrati.

Naglavni nakit

Med naglavni nakit (poleg uhanov) štejemo še lasnice in tiare. Gre za prelepe kose nakita, ki nevesto naredijo dobesedno čarobno. Vse punčke si že od malega želijo postati princeske iz pravljic in nositi lepe krone. Ob poroki se jim te sanje dobesedno uresničijo. Postale bodo kar kraljične in kraljice srca svojega izbranca.

Tiare so izjemno priljubljene, in čeprav ima veliko nevest pomisleke okoli tega, da jim bodo padle z glave, je potrebno povedati, da jih je navadno moč kombinirati z lasnicami, s pomočjo katerih se jih fiksira na lase. Tudi brez tiare pa lahko nevesta zablesti z lepimi lasnicami. Še posebej lepo se podajo nevestam s spetimi lasmi ali pričeskami v obliki fige.

Kakorkoli že, gre za dan, ko mora biti vse lepo in naravnost popolno. Pri izbiri poročnega nakita je tako potrebno paziti na ujemanje z obleko, čevlji, poročnim šopkom in, konec koncev, tudi z ženinom. Ne glede na končno izbiro pa se ni za bati, da ne bi prav vsaka postala kraljica na prestolu svojega kralja.

O nas

Ekoprodukt.si

Na spletnem portalu Ekoprodukt.si boste izvedeli vse, kar vas sploh lahko zanima o zdravju, lepoti, osebnih odnosih, poslu, internetu in mnogih drugih tematikah.