Lepota in zdravje

Kako izbrati pravi nakit zase?

Pravi nakit

Tako ženske kot moški že od nekdaj radi nosimo nakit. Seveda dajo ženske nekoliko več poudarka na ta del svojega videza, a tudi moški radi posežejo po nakitu, ki poudari njihovo osebnost ali videz. Poznamo več vrst nakita: uhane, verižice, zapestnice, prstane … med nakit pa spadajo tudi modne ure in še kaj bi se našlo.

Ampak, kako izbrati pravi nakit zase in ali je pomembno zgolj, da pritegne pogled? Seveda je v prvi vrsti pomembno vedeti, zakaj določen kos nakita kupujete, potem pa tudi, ali imate oblačila, ki sodijo poleg. Z nakitom se mora ujemati namreč tudi naša zunanja podoba. Pri ženskah pa seveda še makeup.

Izbira materiala

Nakit je lahko izdelan iz različnih materialov, in tudi ti so seveda pomembni za pravo izbiro. Ste ljubitelj zlata, srebra, morda lesa? Ja, tudi lesenega nakita je vse več na trgu in se tudi zelo dobro trži. Les je lep, pravijo, in prav imajo. Nekateri kosi lesenega nakita so zares umetniško delo, ki dosegajo tudi temu primerne cene.

Ko smo že pri materialih, lahko omenimo še platino in dodatke, ki sodijo k nakitu. Razni biserčki, diamanti, drugi dragi in poldragi kamni. Tudi stekleni so izredno lepi, ob tem pa cenovno nekoliko dostopnejši. Nakit pa je lahko izdelan tudi iz nerjaveče kovine, gume ali plastike. Torej, za vsakega nekaj.

Za vsak dan ali posebne priložnosti

Vsaka ženska zna povedati, da v njenem predalčku z nakitom počivajo najrazličnejši kosi za različne priložnosti. Navadno vsaj dnevni in večerni nakit ter nakit za gala prireditve. Neveste denimo na svoj najbolj pomemben dan navadno nosijo unikaten nakit, ki se nikoli več ne pojavi na njih.

Poročni nakit

Na svoj poročni dan neveste navadno nadenejo prav poseben nakit.

Zelo pomembno je tudi oblikovanje nakita. Tako kot je to pri oblačilih tudi ena in ista vrsta nakita ni vedno sprejemljiva za vse ljudi. Nekatere ženske imajo rade svetleče kose z velikimi kamni, spet druge minimalistične z drobnimi posebnostmi. Tudi moški posegajo po različnih zapestnicah, še posebej pa se njihov stil izrazi, ko izbirajo ure. Te že dolgo niso več zgolj časomeri, ampak vse kaj drugega kot to.

Posebna zgodba – kristali

Prav posebna zgodba pa so kristali. Ljubiteljice različnih kamnov, ki se zavedajo sporočilnosti in energij, ki jih prenašajo, zase iščejo zelo različen nakit, ki vsebuje kristale. Ne glede na to, ali kupujejo prstan, zapestnico, uhane ali verižico, je njihov končni cilj, da je izbrani kristal tja vdelan na poseben način, ki jih bo pritegnil.

Čeprav morda veliko veste o kristalih, pa je dobro pred nakupom povprašati še strokovnjaka s tega področja. Navadno je to kar prodajalec, ki nikoli ne bo prodal kristala osebi, s katero ne bosta kompatibilna. Vraže? Morda, a tega segmenta ne gre zanemariti. Ljudje vendarle še premalo vemo o teh zadevah.

Starinski nakit?

Zakaj pa ne. V zadnjem času je izjemno priljubljen, a se je pred nakupom potrebno zavedati še nečesa. Takšen nakit bo na osebi deloval lepo, šarmantno in ne zastarelo zgolj v primeru, da je tip človeka za takšen nakit. To pomeni, da zna ta nakit primerno nositi in je tudi zunanja podoba te osebe v skladu tako z nakitom kot osebnim značajem, ki se izraža na vsakem njenem koraku.

Že veste, kaj boste izbrali?

O nas

Ekoprodukt.si

Na spletnem portalu Ekoprodukt.si boste izvedeli vse, kar vas sploh lahko zanima o zdravju, lepoti, osebnih odnosih, poslu, internetu in mnogih drugih tematikah.