Lepota in zdravje

Ste že nakupili jesensko garderobo?

Jesenska garderoba

S prihodom jeseni se spremeni vreme, ohladi se ozračje, kar najprej opazimo pri oblačenju. Kaj hitro nam niso več dobrodošli kosi, ki smo jih nosili zadnje mesece, in potrebno se je precej topleje obleči. Seveda pa se v teh trenutkih spopadamo tudi z vsebino garderobne omare.

Ta navadno kar naenkrat ne vsebuje vsega tistega, kar bi potrebovali, ali pa nam vsaj ni vse všeč. Kako osvežiti jesensko garderobo in kako se pripraviti na jesen, pa bomo tokrat odkrili v tem članku. Ni vedno vse, kar je lepo in kvalitetno, tudi drago. Je pa pri nekaterih rečeh enostavno potrebno plačati nekoliko več, da dobimo pravo kvaliteto.

Kaj potrebuje prav vsak, da bo jesen prijetna?

Tako moški kot ženske potrebujemo določene kose oblačil, obutve in dodatkov, da nas jesensko vreme ne preseneti. Ko govorimo na splošno za oba spola, povejmo, da obstaja nekaj kosov, ki so enostavno nepogrešljivi. Za začetek pa predlagamo, da si celoten nabor obstoječe jesenske garderobe zložite denimo na posteljo in preverite, kaj imate, česa ne in kaj vam ne bo več prišlo prav.

Šele po tem izboru in končnem seznamu boste lahko pričeli pisati tistega drugega. Za nakupovanje! Po eni strani je težko zavreči karkoli, po drugi pa bo zaradi tega vaša omara bolj prostorna in boste vanjo lažje pospravili nove reči. Če imate kaj, kar je zares dobro ohranjeno in vam je žal vreči v smeti, lahko kaj tudi podarite.

In kaj zares potrebujem?

Vsekakor vsaj dve ali tri jopice, kakšen topel pulover ali dva, suknjič in tople majice. Če nadaljujemo navzdol, je potrebno misliti na toplejše spodnje perilo in vsekakor hlače ali krila, ki jih kombinirate s prej omenjenimi kosi. Če kaj, potem v jesen ne smete stopiti obuti v napačno obutev.

Jesenska obutev

Jeseni morate biti še posebej pozorni na to, kakšno obutev izberete.

Jesen s seboj prinaša tudi več deževja in luž, ki so lahko hitro ovira pred nami, ki jo je težko prestopiti. Stopiti vanjo v neprimerni obutvi pa vsekakor ni pametna ideja. Če kje, potem ne smemo biti preveč varčni pri kupovanju čevljev. Ti bodo odločali o tem, ali bomo imeli na delovnem mestu 8 ur noge na suhem in v udobnem položaju ali pa se bomo prehladili in domov prihajali še bolj utrujeni kot sicer.

Kakšne čevlje kupiti za jesen?

Najprej seveda razmislite, ali boste nakupili več parov ali boste nosili zgolj ene in vam bodo dovolj denimo športno elegantni čevlji, s katerimi boste zadovoljni tako v službenem kot v prostem času. Seveda si boste želeli, da bodo vaši čevlji lepi, moderni, udobni in poceni.

A kljub vsemu zraven mislite tudi na kvaliteto. Jeseni boste potrebovali čevlje, ki bodo dovolj zračni, da bodo noge dihale, a kljub temu vodotesni na način, da voda ne bo mogla do vaših nog. Če se boste odločili za nakup usnjenih čevljev, dobro preverite, za kakšno usnje gre in ali je sploh pravo.

Prav tako naj bodo jesenski čevlji topli, saj se v teh dneh pojavljajo izrazita temperaturna nihanja. Še posebej v večernih urah boste na sprehodu po mestu zagotovo hvaležni, da ste izbrali prave čevlje. Naj bo to še ena lepa jesen!

O nas

Ekoprodukt.si

Na spletnem portalu Ekoprodukt.si boste izvedeli vse, kar vas sploh lahko zanima o zdravju, lepoti, osebnih odnosih, poslu, internetu in mnogih drugih tematikah.