Prosti čas

Snowboard čevlji: kaj prinaša leto 2024?

Snowboard čevlji 2024

Snowboard čevlji igrajo pomembno vlogo v doživetju vsakega deskarja na snegu. Pravilno izbrani čevlji zagotavljajo prijetno izkušnjo, saj neposredno vplivajo na nadzor, stabilnost in možnost izvajanja trikov. S pravimi čevlji deskar pridobi zanesljiv oprijem na deski in večji nadzor v različnih razmerah na smučišču.

V zadnjih letih so inovacije na področju snowboard čevljev dosegale nove mejnike. Proizvajalci nenehno uvajajo napredne materiale, tehnologije in oblikovalske rešitve, da bi izpolnili raznolike zahteve deskarjev. Od lahkih in zračnih materialov za večje udobje do prilagodljivih sistemov zavezovanja za boljšo podporo.

Če vas zanimajo najnovejši modeli obutve za deskanje na snegu, preverite športno trgovino Extreme Vital. Tam so že na voljo novi čevlji za snowboard vrhunskih blagovnih znamk, kot so K2, Deeluxe in Salomon. V nadaljevanju vam predstavljamo le nekaj izmed visoko kakovostnih modelov.

Moški snowboard čevlji Salomon Titan (2024)

Vsak deskar na snegu si želi obuti tople in udobne snowboard čevlje, ki zagotavljajo dober občutek na deski in popoln nadzor. Iščete odlične čevlje za začetnike ali rekreativne deskarje?

Moški snowboard čevlji Salomon Titan (2024)

Moški snowboard čevlji Salomon Titan (2024) — Extreme Vital

Snowboard čevlji Salomon Titan bodo zagotovo idealna izbira za vse, ki iščejo čevlje z dolgo življenjsko dobo, mehkejšim flexom in dobro absorbcijo udarcev. Čevlji imajo lahek podplat nizkega profila (D-Light) in hiter sistem zavezovanja z enim potegom (QuickLock Lacing).

Moški snowboard čevlji K2 Maysis (2024)

Sezite po enem najbolje prodajanem snowboard čevlju na svetu! Odlikuje ga notranji čevelj Intuition® Control Foam 3D Liner, ki zagotavlja popolno prileganje čevlja vaši nogi, udobje in toploto.

Moški snowboard čevlji K2 Maysis (2024)

Moški snowboard čevlji K2 Maysis (2024) — Extreme Vital

Nadvse hitro in preprosto zavezovanje zagotavlja sistem BOA® Fit System H4 Coiler, čevelj pa je zaradi uporabe naprednih materialov lažji, tanjši, a ohranja trdoto ne glede na to, kako močno ga izpostavljate preizkušnjam.

Moški snowboard čevlji Deeluxe Spark XV (2024)

Vas zanimajo snowboard čevlji, ki sodijo v sam vrh freeride in splitboard obutve? Pred vami so snowboard čevlji Deeluxe Spark XV z izredno trdim Vibram EastRidge podplatom in grobim profilom, ki nudi vrhunski oprijem na raznovrstnih podlagah.

Moški snowboard čevlji Deeluxe Spark XV (2024)

Moški snowboard čevlji Deeluxe Spark XV (2024) — Extreme Vital

Odlikuje jih tudi D-Tex membrana, ki poskrbi za zelo hitro sušenje in odvajanje vlage proč od nog. Zaradi nekoliko bolj odprtega zgornjega dela čevljev boste v njih lažje hodili in uporabljali splitboard.

Ženski snowboard čevlji Deeluxe ID Lara (2024)

Če si želite zelo zmogljivih snowboard čevljev, enostavno morate preizkusiti model Deeluxe ID Lara z nekoliko mehkejšim flexom. Ustvarjen je bil od žensk za ženske, kar zagotavlja zelo dodelan čevelj za aktivno žensko na deski. Model 2024 je zaradi freestyle jezika in Stage 3 linerja še udobnejši.

Ženski snowboard čevlji Deeluxe ID Lara (2024)

Ženski snowboard čevlji Deeluxe ID Lara (2024) — Extreme Vital

Snowboard čevlje ID Lara odlikuje enostavno zavezovanje s sistemom L3, ki omogoča, da si čevelj zavežete z eno roko. Tehnologija TPS Shield omogoča okrepitev čevlja in nastavitev tršega flexa. So tudi zelo natančni pri prenosu gibov na desko, kar deskarki daje izjemen občutek in popolno kontrolo.

Ženski snowboard čevlji K2 Kinsey (2024)

Ženski snowboard čevlji K2 Kinsley so idealna izbira za freestyle in all-mountain deskanje, zlasti če iščete srednjo stopnjo upogljivosti, udobja in vrhunskega prileganja. Sistem BOA® Fit z dvojnim zapiranjem omogoča natančno prileganje s pomočjo dveh mikronastavljivih gumbov, kar vam zagotavlja popoln nadzor.

Ženski snowboard čevlji K2 Kinsey (2024)

Ženski snowboard čevlji K2 Kinsey (2024) — Extreme Vital

3-točkovni pas in notranji čevelj Intuition® Control Foam 3D zagotavljata optimalno prileganje, podporo in udobje, ki ga lahko prilagodite dimenzijam svojega stopala. Podplat iz gume K2 This Grips!™ nudi odličen oprijem, medtem ko tehnologija Harshmellow™ blaži vibracije in absorbira udarce za gladko in udobno vožnjo.

Ženski snowboard čevlji Salomon Pearl BOA (2024)

Salomon Pearl BOA so idealni ženski snowboard čevlji, popolnoma prilagojeni anatomiji stopala. Notranji čevelj se lahko s toplotno obdelavo prilagodi vašemu stopalu, medtem ko razmerje med trdoto in udobjem zagotavlja odlično oporo in udobje za celodnevno nošenje.

Ženski snowboard čevlji Salomon Pearl BOA (2024)

Ženski snowboard čevlji Salomon Pearl BOA (2024) — Extreme Vital

BOA sistem omogoča enostavno zavezovanje tudi v rokavicah. Ti čevlji so primerni za vse nivoje znanja, še posebej za začetnice in občasne rekreativke. Pena Ultralon zagotavlja dodatno vrhunsko udobje, ki ga dopolnjuje lahek podplat z EVA D-Light oblazinjenjem po celotni dolžini.

Na kaj paziti pri nakupu snowboard čevljev?

Pri nakupu čevljev za deskanje na snegu bodite pozorni na več dejavnikov, ki vplivajo na udobje in učinkovitost na smučišču.

  • Velikost snowboard obutve. Prva stvar, na katero morate biti pozorni, je velikost čevljev. Prepričajte se, da so snowboard čevlji dovolj veliki, da ne stiskajo in ne povzročajo bolečin, hkrati pa ne smejo biti preveliki, da preprečite neželeno drsenje stopala. Priporočljivo je, da čevlje preizkusite v trgovini in jih nosite s smučarskimi nogavicami, da dobite natančno predstavo o prileganju.
  • Oblika snowboard obutve. Poleg velikosti je pomembno upoštevati tudi obliko stopala. Različni proizvajalci imajo lahko različne oblike notranjih vložkov, zato je priporočljivo izbrati model, ki se najbolje prilega obliki vašega stopala.
  • Trdota snowboard obutve. Prav tako bodite pozorni na trdoto čevlja, ki naj ustreza vašemu smučarskemu slogu. Freestyle smučarji bodo morda želeli mehkejše čevlje za večjo gibljivost, medtem ko bodo ljubitelji hitre vožnje cenili trše čevlje za boljšo stabilnost.

Vedno se posvetujte s strokovnjakom v specializirani trgovini, ki vam lahko pomaga pri izbiri čevljev, primernih za vaše potrebe. Svetujemo vam, da obiščete katero od športnih trgovin Extreme Vital, kjer imajo s prodajo snowboard obutve dolgoletne izkušnje, izbirate pa lahko med številnimi modeli svetovno priznanih proizvajalcev.

O nas

Ekoprodukt.si

Na spletnem portalu Ekoprodukt.si boste izvedeli vse, kar vas sploh lahko zanima o zdravju, lepoti, osebnih odnosih, poslu, internetu in mnogih drugih tematikah.