Posel in internet

Izdelava in montaža avtobusnih postaj

Avtobusna postaja

Ali kdaj pomislite na to, kako so izdelane avtobusne postaje in kdo jih izdeluje? Verjetno ne, čeprav so te še kako pomembne in za njihovo izdelavo stoji ogromno znanja, dela in inovativnih idej. Avtobusne postaje in nadstreški so edino zatočišče za potnike pred zunanjimi vremenskimi vplivi.

Naj pada dež ali sneg ali pa pripeka vroče sonce. V vsakem primeru se potniki na postajališču z veseljem skrijejo v zavetje in na varnem pričakajo svoj prevoz. Prav tako ni nezanemarljiv vpliv vetra, zato je pametno načrtovanje avtobusnih postaj še kako pomembno.

Od ideje do realizacije

Vse skupaj se prične z naročilom, ki navadno pride s strani posamezne občine. Po prvih pogovorih sledi faza idejne zasnove in pogovorov z arhitektom, ki nariše načrt bodoče avtobusne postaje. Pri tem je potrebno upoštevati tudi zakonska določila in krajinski načrt.

Avtobusna nadstrešnica ANI

Avtobusna nadstrešnica ANI – Kovinc d.o.o.

Avtobusne postaje so lahko zelo enostavne ali pa nekoliko bolj dodelane, moderne in udobne. Še posebej v teh časih, ko je tehnologija tako zelo napredovala, se vse večkrat pojavijo ideje o fotovoltaičnih modulih, polnilnih enotah za mobilne telefone in podobno.

Kdo izdela avtobusno postajo?

Za izdelavo avtobusnih postaj in nadstrešnic se je navadno potrebno obrniti na podjetja, kjer se ukvarjajo s kovinsko predelovalno industrijo, imajo znanje in stroje za izdelavo ter kasneje opravijo tudi montažo. Pri nas vsekakor moramo omeniti podjetje Kovinc d.o.o., kjer imajo v svojem programu kar 6 tipov avtobusnih postaj.

Kot zapisano, ne gre zgolj za pripravo posameznih delov, pač pa tudi za končno montažo, ki mora biti v skladu z vsemi veljavnimi predpisi in odloki. In pri omenjenem podjetju zagotovo vedo, kako in kaj, da bo vse tako, kot je treba. Skratka, celotna podpora od izdelave, dodatne opreme, montaže do zaključnih del.

Kakšna mora biti avtobusna postaja?

Ko govorimo o avtobusnih postajališčih, je potrebno povedati, da so ta v prvi vrsti ves čas na udaru vremenskih vplivov. Naj gre za dež, sneg, mraz, vročino, ali veter, mora takšno postajališče brez težav vzdržati vse pritiske in pri tem nuditi zatočišče potnikom med čakanjem na svoj prevoz.

Avtobusna nadstrešnica ANV

Avtobusna nadstrešnica ANV – Kovinc d.o.o.

Vsekakor morajo torej kljubovati rji, imeti ustrezne odvode za deževnico in biti ograjene tako, da veter ne prodira na vse strani. Največkrat se avtobusne postaje zapira iz dveh ali treh strani, pri čemer se uporabi steklene stranice. Pomisliti pa je potrebno tudi na varnost vseh ljudi in živali, ter takšne steklene površine ustrezno označiti, da ne prihaja do nezgod.

Ključni podatki

Avtobusno postajo se izdela po naročilu, pri izdelavi pa se prilagaja naročniku. Ne pozabite, da mora imeti takšna postaja tudi ustrezno CE oznako. Ni električnega priključka, pa bi vseeno osvetlili postajo ali ponudili polnjene za mobilni telefon? Zadeve lahko rešujete s fotovoltaiko.

Ker je potrebno zadostiti kar nekaj zakonom in pravilom, je ključnega pomena, da izdelovalec le-te dobro pozna in nudi tudi ustrezno svetovanje. Vsekakor je avtobusna postaja precej več, kot zgolj naznanilo, da se na tistem mestu ustavlja avtobus.

O nas

Ekoprodukt.si

Na spletnem portalu Ekoprodukt.si boste izvedeli vse, kar vas sploh lahko zanima o zdravju, lepoti, osebnih odnosih, poslu, internetu in mnogih drugih tematikah.