Dom in vrt

Jesenska ustvarjalnost na domu

Jesenska ustvarjalnost

Čeprav je jeseni potrebno počasi pozabiti na sončne in tople dneve, polne brezskrbnega tekanja in sprehodov v naravi, pa tudi jesen s seboj prinaša nekatere zelo lepe trenutke. Jesenske barve v naravi so ene najlepših sploh, pa tudi doma je mogoče marsikaj početi v sožitju s tem letnim časom.

Tokrat vam bomo zaupali nekaj nasvetov za kratkočasenje, a tudi super idej za preživljanje prostega časa. Če ste oseba, ki rada živi z naravo in so ji pri srcu vsi letni časi, ne glede na temperature zunaj, potem boste z veseljem preizkusili kaj od spodaj naštetega.

Ustvarite jesensko dekoracijo svojega doma

Vaš dom bo tako videti še lepši in bolj pristen, gostje pa bodo zavidali vašim umetelnim izdelkom. Kar se jeseni tiče, vam materiala za pripravo dekoracij ne bi smelo zmanjkati. Tu je jesensko listje čudovitih barv, storži vseh velikosti in oblik, suhe vejice, kostanj in še marsikaj drugega.

Tisto, česar v naravi ne boste našli, a boste potrebovali pri izdelavi izdelkov, boste zlahka našli v najbližji cvetličarni ali na spletu. Priporočamo vam, da se založite z različnimi žičkami za oblikovanje, lesenimi obročki za obešanje, pentljami v jesenskih barvah in seveda z nepogrešljivim vročim lepilom.

Dolgotrajne lesene dekoracije

Večina nas obožuje cvetje najrazličnejših barv in vrst, a žal je cvetje precej kratkotrajna rešitev za dekoracijo doma. Ko govorimo o bolj trajnih okraskih, seveda ne moremo mimo posušenega cvetja ali dekoriranih suhih vejic. V ta namen bi bilo morda dobro v cvetličarni povprašati še za zdravju neškodljive barve v spreju, s katerimi lahko dosežete zares sijajne učinke.

Jesenske dekoracije

Poslušeno cvetje je čudovit trajni jesenski okrasek.

Takšni izdelki bodo vaš dom krasili še več let in vedno znova jih boste lahko še dodatno oplemenitili. Za navezavo na stenske obešanke lahko uporabite storže, kostanj, pa tudi kupljene lesene perlice. Takšna dekoracija se lahko raztega preko celotne stene ali pa jo vdelate v lesen okvir za sliko.

Izdelajte jesensko umetnino

Še posebej vsi starši in tisti, ki vam je umetnost blizu, boste navdušeni nad naslednjim predlogom. Kupite lesen okvir s podlago, na kateri bo nastala vaš nova umetnija. Dekorirajte podlago s suhim listjem različnih barvnih odtenkov, dodajte drobne suhe vejice in kakšen detajl po lastnem okusu.

Prav tako lahko nekje pod liste premišljeno umestite fotografije svojih otrok ali družine in vaša jesenska umetnina bo postala unikat nad unikati. A ne bodite presenečeni, če vas bodo prijatelji ali drugi gostje vašega doma prosili, da kaj podobnega izdelate še zanje.

Izdelajte domače sveče

Še ena zadeva, ki zelo popestri jesenske dneve, še bolj pa večere, so prijetno dišeče svečke, ki jih lahko izdelate kar doma. Za njihovo izdelavo boste potrebovali čebelji vosek, ustrezen kalup ali posodico, stenj in kakšno prijetno dišeče eterično olje.

Čebelji vosek nato segrejete nad soparo in vanj nakapate približno 10 kapljic eteričnega olja po svojem okusu. Preden boste stopljen vosek nalili v posodico, vstavite še stenj in pustite, da se vaša svečka strdi. Svečko lahko še naknadno okrasite, a rezultat bo v vsakem primeru dosegel svoj namen.

Že čutite, kako lepo bo jeseni v vašem stanovanju?

O nas

Ekoprodukt.si

Na spletnem portalu Ekoprodukt.si boste izvedeli vse, kar vas sploh lahko zanima o zdravju, lepoti, osebnih odnosih, poslu, internetu in mnogih drugih tematikah.